Sabtu, 25 Jun 2011

Cinta 2 Jiwa


Review novel "cinta 2 jiwa".... baru je habis bace 2 minggu lepas.... hehehe... sori, ni entri tertangguh ek.... ngeee...

Hariz, arkitek muda yang gemar berchatting dengan rakan sibernya, Aisya Humayra. Menggunakan nama "Archyhis", Hariz tidak pernah membongkarkan identitinya meskipun dia mengenali gadis itu yang juga bekas juniornya ketika di universiti.

Takdir yang berlaku, Aisya kemalangan angkara Fakhrurrazi yang meminatinya. Ini amat memeranjatkan Hariz. Sejak itu, dia melawati Aisya di hospital sehingga timbul rasa kasih terhadap gadis itu. Dia lantas meminta pertolongan orang tuanya untuk meminang gadis itu. Walaupun hati belum bersedia, Aisya terpaksa akur dengan kehendak ibu bapanya. Hariz kini menjadi suaminya. namun layanan dingin diberikan kepada lelaki itu. Hariz yang penyabar, akhirnya meninggalkan Aisya buat seketika sebagai ujian buat isterinya.

Perpisahan itu amat menyakitkan. Kejauhan itu menggamit kerinduan. Akhirnya, Aisya sedar betapa dia banyak melakukan kesilapan sehingga menghiris hati suami yang tercinta. namun, tatkala bunga-bunga kasuh mula berputik, Fakhrurrazi muncul kembali lalu memporak-perandakan rumah tangga mereka...

Ape yang berlaku seterusnya, kena baca novel ni... best!!!... ^_^

"Tempat seorang isteri adalah di sisi suami, tanpa suami, seorang wanita yang telah berkahwin tidak akan kelihatan cantik di mana-mana"

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...