Khamis, 13 Oktober 2011

Jom makan ambuyat...

Assalamualaikum semua...


burrppp... oppsss... heee... baru lepas makan malam... Alhamdulillah, kenyang...


Malam ni aku ngan famili makan makanan tradisional kat cni... heee... sedap... penah makan ambuyat tak??? ambuyat ni tinggi ngan kandungan kanji...


ade yang cam tepung, dan ade yang cam dah di bentuk cam belacan tapi warna putih ok... aku xsure sangat ape beza dia... hehe... so, sebelum di makan, ambuyat ni kene gaul ngan air yang betul-betul mendidih... tak nak suam-suam ok... nanti bancuhan die xkan jadi... gaul kena laju tau, hanya orang yang cekap je dapat buat ni... (aku reti makan je... hohoho)




ni la die ambuyat... tengok betul-betul cam gam pon ade kan.. heee




ni pencicah die... macam air asam... masam-masam dan ckit pedas baru umpphh.... kene tambah air ckit lagi ni... heee (tapi pencicah ni ikut tempat gak, xsemua tempat pencicah die sama ok)


haaa... so, cm ne??? korang nak try x??? xsalah mencuba kan... mana tau leh masuk gak lam anak tekak tu.... heee... xrugi, serius sedap.... tapi, ye la... xsemua selera orang sama kan... heee...


p/s: korang makan ape lak dinner malam ni???

6 ulasan :

CikHoneyBee berkata...

pelik.. cikhoneybee tkpewna dgr nama tu. huhu.. bule la kasi resepi. ne thu byle free bule try.. hehehe :)

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn berkata...

Pnah mkn..abg ipar msk..sedap kot ase mcm mkn laksa :)

Kazman & Sue berkata...

makanan spesis apa ni... tak pernah jumpa lagi ni... wajib test....

miss atie berkata...

ni kire cam makanan tradisional masyarakat malanau kat sarawak... kalo datang sarawak, jgn lupe cube k... ;)

miss atie berkata...

ni kire cam makanan tradisional masyarakat malanau kat sarawak... kalo datang sarawak, jgn lupe cube k... ;)

miss atie berkata...

ni kire cam makanan tradisional masyarakat malanau kat sarawak... kalo datang sarawak, jgn lupe cube k... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...