Selasa, 21 Februari 2012

Pengalaman menakutkan...





Pagi ni atie nak share pengalaman atie semalam... 1 pengalaman menakutkan yang patut di ambil pengajaran..


Pagi semalam, atie ngan member pergi ke bandar... singgah kejap dekat pasar jual sayur... beli buah limau n epal, pastu ingat nak balik dah la... sekali, masa nak masuk kete tu ade sorang abang ni, orang kampung atie gak... die tegur, n mintak tolong atie tumpangkan die... katenye die nak balik g tempat keje die...


atie ni, tnpa fikir bukan-bukan, dengan niat nak menolong pon iye kan je la... pastu, die ckp die nak g kedai kejap.. atie ngan member pon tunggu la kejap..


abang tu masuk je kete... fuuuhhhhhh... bau arak yang sangat memualkan... ya Allah, hanye tu yang atie mampu ucapkan... tak kan nak halau keluar balik orang dah masuk kete kan... kang die ngamuk ke ape, biase la bile orang dah tak waras ni, macam-macam boleh jadi...


atie pon bawak kete sambil die tunjukkan jalan.. berharap sangat-sangat tempat keje die tu tak jauh... rupe-rupenye abg ni keje kat tapak pembinaan.. atie nak turunkan tepi jalan, die tak nak... die suruh hantar masuk ke dalam... dengan jalan masuk tu yang macam jalan tanah merah... masa tu atie dah fikir bukan-bukan dah... janganlah die buat benda tak elok...


dah masuk kawasan pembinaan tu, tengok-tengok rupenye die duduk di rumah sementara kat tepi tapak pembinaan tu... ramai gak la kawan-kawan die yang keje same kat ctu... dah sampai, sebelum turun sempat lagi die mintak RM10 dari atie... atie tanpa fikir panjang terus je bagi... takut sangat masa tu...


dah bagi RM10, abg tu suruh bukak pintu kete... atie tak nak bukak, memang dah takut giler masa tu... atie turunkan tingkap ckit, tanye lagi ape yang die nak... rupe-rupenye nak bersalam... adooiii... atei pon ikutkan jugak... salam pon salam la... padahal tangan dah terketar-ketar... hahaha


yang tak boleh tahan nye, lepas tu die siap kuarkan arak dari poket belakang seluar die... tunjuk ngan megahnye... ya Allah... atie cepat-cepat reverse kete n balh dari situ...


memang sangat menakutkan... lepas ni, memang tak kan semudah tu dah la nak tolong orang... buat baik berpada-pada kan... hehe


Alhamdulillah, atie ngan member selamat... tapi, masa kejadian tu memang dah macam-macam la bermain kat fikiran... pening dengan bau arak lagi kat dalam kete.. ya Allah...


pengajarannya kat cni, buat baik berpada-pada... fikir sebelum ambil ape-ape tindakan... fuuuhhhh...

3 ulasan :

nora rashid berkata...

alhamdulillah...atie ngn member smalat...lps ni berhati2 ye;)

miss atie berkata...

thanks sis =)

PeRmAtA bIrU berkata...

bagus lah selamat... lain kali boleh berhati2 ...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...