Khamis, 31 Mei 2012

Harapan palsu!

 

korang..... atie sedih tau... ade orang tipu, diorang memang suke main tipu, diorang memang suke mempermainkan perasaan orang, diorang memang suke memberikan harapan palsu...

entri pagi tadi baru gtau yang atie keje half day hari ni kan??? tau kat mane atie sekarang??

Masih kat ofis hokeeyyy...

Ceritanya macam ni, petang semalam member sekerja atie (dari sarawak) gak bagitau yang die baru je cakap ngan PO (project officer) kitorang dan kitorang di berikan cuti pada hari ni (31 Mei) untuk memberi laluan kepada kawan-kawan yang meraikan Gawai tuk balik ke kampung masing-masing...

Hepi tak perasaan korang kalo dapat berita macam ni??? tentu la hepi kan???

Tup2, dapat email daripada HR (human resource HQ) cakap cuti hanyalah half day sahaja. Punch out pukul 12 tengah hari...

Frust tak?? dah tentu frust kan??? tapi masih boleh disembunyikan...

Pagi ni dengan semangat nye pergi keje sebabnye dah set kat otak yang keje half day je hari ni... Dalam kegembiraan tu, masuk lagi email baru... menyatakan bahawa cuti half day hari ni hanya untuk yang meraikan perayaan Gawai sahaja, yang lain keje sampai petang macam biase....

sangat-sangat kecewa ok... 

Ya, memang la kite tak menyambut perayaan tu... tapi di sebabkan janji-janji manis yang lebih dari madu yang di tabur tu menyebabkan kite rasa mengahrap dan secara tak lansung timbulnya perasaan marah, kecewa dan akhirnya perasaan yang tidak ikhlas untuk bekerja...

sepatutnya, kena la inform secara jelas dari awal, so tak kan ade pihak yang mengharap ape2, dan kecewa bila harapan tu musnah... huhuhu (ayat kemain lagi)

done!.. keje dalam keadaan jiwa dan hati yang kacau bilau...




  romantik x 2 ekor burung ni?? ^_*



btw, esok atie akan mula cuti - selasa (harap xde gangguan lak sepanjang cuti ni nanti.. ^_^)


2 ulasan :

Oshin berkata...

atie ni macam tak faham pulak mereka itu....memang suka bagitau semua benda last minit..bila kita buat last minit kena HIGHLIGHT MERAH BESAR PUNYA...hahaha

SweetyVeebuSh berkata...

tat y aku emo arini,,kol 23o aku msk ofc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...