Jumaat, 25 Mei 2012

Sayang sangat-sangat..






 

Selamat pagi jumaat... Alhamdulillah, syukur dipanjangkan lagi umur untuk terus beribadat di bumi Allah yang maha luas ni... Semoga kita semua berada dalam keadaan sihat walafiat pagi ni k..

Sebelum entri ni keluar, atie sempat bukak folder-folder lama... Macam-macam ade, termasuk la gambar benda yang atie sayang sangat-sangat ni... hehehe... Ni la die, wakakaka... pelik ke?? tak kan?? Tapi, serius atie memang sayang sangat...




2 benda tu adelah oven dan mixer tu... 2 2 jenis butterfly... atie beli masa mula-mula keje dulu dah, dengan duit hasil titik peluh atie sendiri ok... Atie suke sangat membaking, so memang berbaloi sangat beli 2 bende alah ni... sekarang pon ade gak wat bisnes ckit2, time ct je la.. sebab atie keje kan...

so, harapan atie, 1 hari nanti oven dan yang comel lotey ni, akan bertambah besar saiznye... hehehe... kalo yang kecik2 ni cam agak terhad bile buat kek yang customer tempah... 1 adunan je muat kat dalam ni, so bile tempahan dalam kuantiti banyak, memang agak leceh jugak la sampai kena bancuuh adunan 2 3 kali... 

kene usaha lebih la pasni, kumpul modal untuk beli yang lebih besarrr.. hehe... Sebenarnye dulu kan, kalo korang nak tau.. rumah atie xpernah pon ade 2 benda alah tu... haaa, biar betul???

ya, memang betul... huhuhu... sebab mak atie bukan jenis yang suka membaking... masa raya pon biasenye tempah je kat orang... Sebab tu la, bile atie start keje je, 2 benda ni yang atie first sekali beli.. tambah-tambah pulak atie memang minat sangat membaking... masa je kekadang sangat terhad... huhuhu

p/s: sangat teringin nak masuk kelas membaking (tapi kat cni tak dak)... huhuhu...


3 ulasan :

MAY berkata...

WA..BGUSNYE...CM TAK PNH G MEMBAKING..BARU NAK BERJINAK2 LPS KAWEN NI..INCIK SUAMI SUH BUAT KUEH RAYE SENDIRI..SOB3...

waniey syazwani berkata...

Wani suka buat kek tp selalu kukus ja sb kalau bakar selalu mcm nak hangit, mixer pun beli yang murah ja sbb still study n buat pun time balik cuti ja... :)

miss atie berkata...

hehe... kene pandai adjust suhu la kalo cm tu... kalo kukus mmg sng ckit, sbb mmg xkn hangit... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...