Sabtu, 9 Jun 2012

Sangat kritikal!

 

Selamat pagi sabtu dan selamat berhujung minggu bagi yang bercuti... tapi atie macam biase la, masih bekerja sehingga esok... saboo je la kan.. hehe... sekadar entri luahan perasaan, nak bace teruskan, tak nak pon xpe.. hehehe...

Tapi tu la, tempat keja atie sekarang ni dah sangat kritikal di mane kesemua aircond tidak dapat berfungsi dengan baik... 1 aircond, suisnye rosak dan xleh on lansung (tengah tunggu orang datang baiki), 2 lagi aircond hanya sejuk kejap je, lepas tu die keluar angin je... dah try untuk ubah die punye setting selama ni tapi tak berjaya... huhuhuhu

Aircond2 ni semua baru je di servis awal tahun hari tu, tapi sekarang semua dah tak berfungsi dengan baik... dengan caj servis yang agak mahal, rase tak berbaloi pun ade gak... sedeyyyy, nasib baik tak gune duit sendiri...
 
Dengan cuaca yang sangat panas sekarang ni memang sangat menguji kesabaran semasa berkerja... + risau ngan PC yang digunakan dalam suasana dan persekitaran yang panas... kang meletoooppp ke, sape nak jawab??

Tapi, budak-budak kat sini sangat taksub untuk datang ke sini... xde aircond diorang sanggup berpeluh-peluh asalkan dapat menggunakan komputer... Cam ne nak buat ni?? kadang-kadang memang tak bagi jugak diorang gune PC, tapi kadang-kadang kesian plak... huhuhu...

 Bayangkan, sebuah bilik tertutup yang xde aircond dengan 10 pc yang digunakan + manusia2 yang menggunakan PC + cuaca kat luar yang panas + bau2an yang agak kurang menyenangkan (ye la, bile dah ramai orang kan)...

Agak-agak suasana dalam bilik tu macam mane??

So, penyelesaiannye sekarang, kitorang cuma gune 1 kipas dan pintu terpaksa di bukak sepanjang masa.. tu pon rasa macam berada di dalam sauna ok... sape nak sauna secara free boleh datang ke sini... hehehe

harap-harap atie diberikan kesabaran yang tinggi untuk melalui masa2 macam ni... huhuhu... moga semuanya berakhir ngan baik, xde pc meletoooppp dan tempat keje atie ni kembali sejuk cam dulu...


1 ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...