Ahad, 29 Julai 2012

kek dan biskut raya, biar berpada

 

Dah lama atie tak bersiaran kan?? sedikit ketandusan idea sejak kebelakangan ni... hehehe... ni pon dalam terpaksa hupdate jugak 1 entri... risau tinggal blog lama-lama ni... hehe...

Alhamdulillah, dah masuk hari ke 9 kita berpuasa... semua dugaan dapat ditempuhi dengan jayanya sepanjang 8 hari yang dah berlalu... dan alhamdulillah lagi hari ni hujan plak... first time hujan dalam bulan puasa ni kat tempat atie tau... sebelum ni cuaca sangat panas... syukur atas nikmatNya...

Masuk minggu kedua puasa ni, konfem dah ade yang fikir nak buat kek o biskut ape untuk raya kan??? atie pon tak terkecuali, sebab senang nanti nak bajet duit untuk benda-benda lain pulak kan... tapi tahun ni rasa cam malas ckit la nak buat kek segala bagai ni... hehe... *leh tak macam tu???
 
InsyaAllah akan ade jugak buat 2 3 jenis kek dan biskut... cuma tahun ni atie dah tak ambik tempahan untuk biskut... tempahan untuk kek insyaAllah masih boleh di timbang... hehehe... 

Bagi yang keje gomen tu untung lah ya, dah dapat bonus hari tu... hehehe... yang keje cam atie ni, xdak la bonus... so, bajet kena betul, jangan lari bajet pulak nanti... kang tak pasal-pasal makan pasir... hehehe

korang lak plan nak buat sendiri ke beli je?? 
 

2 ulasan :

amalina husna berkata...

selalu tiap2 tahun ada 1 2 jenis je buat yg lain semua beli..tp kali nie rasa mcm nk buat pon ada..niat tu dah melonjak-lonjak smpai siap google resepi..haha..

bersederhana itu harus kan..=)

Ardini Humaira berkata...

dni tahun ni beraya di perantauan.. lamatnya satu dua biskut je lah dni buat.. pastu kek nak wat malam raya heehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...