Khamis, 12 Julai 2012

Nak lebih, kena usaha lebih...

 

Good morning!

Pagi-pagi macam ni memang sesuai buat senaman jari... Jari menari-nari kata atas keyboard semata-mata nak hupdate belog... hehe.. korang semua sihat?? Atie doakan korang semua sihat walafiat hendaknya k...

Nak lebih, kena usaha lebih...

Betul tak??

Atie kadang-kadang sangat pelik dengan orang sekeliling... kita buat business untuk carik rezeki halal, tak menyusahkan sape2 pun... tapi ade ayat tak boleh blah keluar 'yang ko sibuk2 buat business ni kenape, ko kan memang dah keja, tiap-tiap bulan dapat gaji'...

Korang rasa perlu ke ayat macam tu?? huhuhu.. sedih atie tau... macam atie ni menyusahkan diorang lak kan... xde pon pakse diorang beli ape yang atie jual...

Pokok pangkalnye, 'sape nak lebih die kena la usaha lebih' rezeki tak kan datang bergolek kalo kita tak usaha... malas nak cerita lebih2, huhuhu... sedeyy...

*jutaan terima kasih buat sape2 yang berniat untuk mematahkan semangat atie tu ok... jasamu di kenang.. ^_^ 




Tengok gambar kat atas, ade 2 maksud tersirat kan:

1. yup, 5 sen nampak kecil nilainye... tapi xde 5 sen pon memang tak kan cuku 1 juta.. its about money...

2. Nilai kemanusiaan - Hargailah usaha seseorang walau sekecil mana usahanya.. mungkin dari usaha sekecil zarah akan membuah kan sebuah kejayaan pada masa hadapan...


1 ulasan :

Cik Rongoks berkata...

btol tu, nak lebih, kena la extra usaha tu.hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...