Jumaat, 20 Jun 2014

Air pisang bandung

Assalamualaikum...








 
Pernah minum tak air pisang bandung? Ke atie sorang yang baru tahu kewujudan air ni.. hihi.. Hubby pun suka sangat. Sehari sampai 2 ke 3 kali suruh bancuh. Memang dah confirm la yummmyyy kan... 

Jom, atie saje nak share resepi air yang sangat mudah dan sedap ni. Puasa kan tak lama lagi, mungkin boleh di jadikan antara menu berbuka puasa nanti. Memang sedap, berlemak dan refreshing... ^_^

Bahan-bahan:

1. 1/4 gelas Kordial pisang (kordial yang tak perlu letak gula dah tu)
2. 1/4 gelas susu cair
3. Ais
4. Sedikit air masak.

Cara-cara:

1. Masukkan ke dalam gelas 1/4 daripada cawan dengan kordial pisang.
2. Masukkan ais, ikut banyak mana kita suka.
3. Masukkan anggaran dalam 1/4 gelas susu cair (atie agak-agak je part ni)
4. Tambah kan ais masak. Ikut suka masing2... kalo rasa manis terlebih, tambah la air masak. Kalo kurang manis boleh tambah sikit lagi kordial.

Mudah kan... Tapi rasa memang sedap. Tak tipu, cubalah... ^_*

8 ulasan :

fazianbatrisyia berkata...

cordial pisang tu jenama apa ye?

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Nampak macam sedap tu Atie.. anak2 akak suka buah pisang jer :)

Zara Nurhaidah berkata...

minom tym cuaca panas mcm skang ni.. fuhh.. myelerakan .. =D

Siti Asiah berkata...

nak cube lah buat, melting je nampak...;)

MAY berkata...

eh.ingat blend pisang!

NzA berkata...

xpernah cuba....jenama apa ye kordial tu..nnti nk cuba p carilah utk puasa nnti.

Ayu Zan berkata...

rasa dia cam rasa air katira ni. mest sedap.

Sue Bee berkata...

yummy..sedap kalao minum petang cuaca panas sekarang ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...