Selasa, 29 November 2011

Bagaimana untuk katakan TIDAK!!!





selamat malam semua... :)


entri ni sebenarnye entri sambungan dari entri MLM : kena hati-hati.. tadi atie da senaraikan taktik-taktik diorang untuk tarik orang-orang lain join MLM nih kan... Jadi, kite pon kena la tau macam mane untuk tolak atau katekan TIDAK kat diorang...


tambah-tambah lagi kalo orang yang ajak kite join tu adelah kawan kite (sebab dalam masa yang sama nak kena jaga hati kawan kan) hehe... tapi, sebelum tu korang kene...

ambil masa... jangan buat keputusan terburu-buru...

fikir berulang kali... fikir, fikir, dan fikir semasak-masaknye...


ok, ni cara-cara nak tolak ajakan diorang dengan cara yang halussss je... halus la sangat kan.. hehe

buat-buat lupe untuk balas mesej diorang.. hukhukhuk


cube elak untuk jawab call diorang dalam masa terdekat


kalo diorang nak mula je cerita sal bisnes, cepat-cepat ubah topik...


kalau cara tu tak berkesan jugak... nampak gayanye korang kena la berterus-terang tapi masih dengan cara yang baik...

maaf, saya memang berminat.. tapi saye tengah sibuk sekarang, nanti saye free sy akan hubungi awak..

maaf, mak ayah / famili saya tak izinkan...


kehkehkeh... tu je tips dari atie... sebab atie penah lalui situasi macam ni... kalo tips ni tak berkesan jugak kat korang, kena fikir sendiri la ek... hoho... tapi ni antara tips yang boleh di cube la...


Sekian, terima kasih... ;)

1 ulasan :

Selendang Merah berkata...

dulu kawan sm ada yang ajak..tapi sm tetap berkeras x mau..dia paksa lak..lepas tu sm terus tak layan sampai sekarang secara x segaja dh ilang kawan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...