Ahad, 4 Disember 2011

Atie nak pendapat korang..





salam pagi ahad. Sure best hujung minggu korang kan? Atie keja lagi hari ni (sedih, keje hari ahad).. Esok baru cuti.. xpe2, xnak sedih-sedih.. hatie kene hepi.. nak awet muda la katakan... :)


k, entri kali ni atie nak mintak pandapat korang jek ok... atie akan bagi situasi antara gf ngan bf ok... (tapi pendapat korang tak kisah la sama ade ia berlaku antara gf n bf atau bf n gf)


situasi ni berlaku di sebabkan konon-konon korang nak uji bf/gf korang k...


korang ade sorang insan yang korang rasa istimewa dalam hidup korang (bf / gf).. (sedang membina hubungan untuk mengenali die dengan lebih rapat).. suatu malam, korang tengok ade 3 miss called dari bf korang. Dalam masa yang sama, mak korang dah pesan suh goreng telur untuk makan malam.. (benda yang simple dan mudah, goreng telur jek).. demi nak menjaga hati bf korang (sebab dah 3 panggilan tak jawab kan), korang pun call die balik.. dah call die balik, terangkan nape tak jawab call tadi, korang pon bgtau yang mak korang suruh gorengkan telur untuk makan malam.. tapi yang menyedihkan, korang dah bagitau yang korang ade keje yang perlu di bereskan pon, bf korang masih tak faham.. masih nak jugak teruskan perbualan.. borak-borak bese je, xde yang penting sangat pun.. (padahal dalam hati korang nak sangat die faham yang korang kena jalankan tanggungjawab sebagai anak (masak) untuk mak n ayah korang).. tapi, xnak la beritahu terus terang, saje nak uji die macam mane.. tapi nampak gayanye si die xfaham jugak, sampai la korang cakap, 'nanti kite borak lagi ea, mak dah panggil dah tu suruh gorengkan telur'.. baru lah die nak putuskan talian.. (dalam hati korang nak sangat dengar die cakap cam ni: xpela, pegila masak dulu.. nanti kite leh borak lagi)


panjang sangat situasinye kan.. hehe.. harap-harap korang faham la kan..


so, korang rasa, die ni 'bf' jenis orang yang macam mane???


terima kasih pade yang sudi bagi pendapat... ^_^




4 ulasan :

fifipinky berkata...

emm...
slalunye bnda2 kcik cmni kne la phm...
dlm sesuatu hbngn tu msg2 kne phm msg2...
brulah hbngn tu baik jer..

nk bg pndpat tntg bf tu cmner..em,x tau nk ckp..kalo bole phm la..kjap je pon...tul x?

lg stu..kne la bncg sme2 kalo ade yg x kne or ape2..:-)

tu je la..haha..x reti sgt...

miss atie berkata...

hehe... terima kasih fifi... memang kite sngt2 berhrp diorg fhm dgn sndri.. br la nmpk matang ckit dalm perhubungan tu...

yura berkata...

em xtahu la nak kate pe...tapi yang pentg kalo ate tau die jenis yang mcm 2 atie cakp je trs terang..cakap hal yang sebenar pe y kite nk... sbb kadg2 ssh nak cari org yang mcm kite nak..kalo xbf zura dlu die kdg2 paham kadg2 x tp pas zura discus trs ok.... yang pentg kne saling faham antara satu sme lain...mmg kite syg ie tp family lebih penting kan...

fifipinky berkata...

same2 miss atie...
fifi doakan hbngn miss atie b'kekalan hgga akhirat..
doakn fifi camtu jgk tau...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...