Jumaat, 10 Februari 2012

Nak mulakan hidup baru...




Lama sesangat rasanya tak menulis kat belog buruk ni... salu singgah, tapi mood untuk menulis tu xde la... huhuhuhu...


xpe, hr ni atie gagahkan jugak jari jemari atie yang lembut ni (kahkahkahkah) tuk ketuk gak keyboard ni semata-mata untuk mencoretkan something kat belog nih... hehehe


Sejak kebelakangan ni, asyik terfikir nak mulakan hidup baru... hidup baru kat sini maksudnye, nak cube buat something yang sebelum ni pernah buat tapi tak seserius mane...


rasa tergugat dah ngan keje atie sekarang ni, sebab ade member2 under comapany yang same dah di keluarkan surat pemberhentian kontrak lebih awal... uuuwaaaaa, takutnye... takut nanti benda yang sm akan jadik jugak pada diri atie...


so, lebih baik prepare daripada awal kan... jadi, yang boleh atie fikirkan sekarang sementara xde keja lain, atie nak buat bisnes je... cuma xtau nak jual ape.... korang ade idea tak???


1 lg masalahnye, kat sarawak ni susah untuk dapatkan supplier... huhuhu... atie da survey gak dekat internet.. tp xbuat decision lagi...


tak berani lagi sebenarnye, tapi dalam masa yang sama atie tau, atie xleh nak peluk tubuh je dah sekarang ni... kontrak akan habis oktober tahun depan... alamatnye, kalo nasib same cam kawa-kawan lain tu, kena berhentikan awal, ternganga sorang-sorang la gamaknye nanti...


idea.. idea.. idea.. nak bisnes ape???

1 ulasan :

shiema sufian berkata...

atie try cari slow slow yeee. insyaAllah atia akan dapat idea yang mencurah curah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...