Rabu, 30 Mei 2012

aplikasi iQuran pada handphone samsung

 

Sebenarnye atie baru je lagi menceburkan diri / menggunakan hp samsung dengan sistem android nih... masa mula-mula pakai tu dah tentu la ade sedikit kejakunan sedikit... hahaha... memang wat malu je la kalo orang tengok... huhuhu... (sampai nak jawab kol pon xreti, wakaka)

Tapi alhamdulillah, semakin hari semakin selesa walaupun atie sendiri belum habis explore lagi pon sebenarnye...

Cuma hari ni atie nak share 1 aplikasi yang boleh di download secara percuma ke dalam hp ni iaitu aplikasi iQuran... kenapa atie suka??



  • boleh download al-quran secara digital
  • tulisan jelas dan senang di baca
  • terdapat tafsiran sekali (dalam bahasa inggeris)
  • terdapat hukum tajwid sekali yang di tandakan dengan warna merah, hijau, biru dan sebagainya
  • boleh download audio sekali (bacaan orang yang sedang mengaji)

ni antara kelebihan aplikasi ni yang atie leh nampak sekarang la, almaklum tak habis explore lagi... hehe dan ade banyak lagi program lain... ade mase nanti atie akan share ok...

sharing is caring.. ^_^

*insyaAllah, nanti atie akan wat 1 entri yang membuka mata atie tentang sesuatu bila terbaca tafsiran al-quran semasa menggunakan aplikasi iQuran ni...

 

2 ulasan :

ain soofiyah berkata...

nk jgakk!

salimah abd jamil :) berkata...

bagus niehhhhh !!
atie pkai galaxy apa ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...