Jumaat, 29 Jun 2012

Berbantalkan lengan suami, tidur isteri lebih lena...

 

Perkongsian hasil bacaan dari SINI...

Dari bancian ke atas 10 ribu pasangan yang berkahwin (sumber kajian MOHEMA) hanya kira-kira 45% sahaja isteri yang tidur berbantalkan lengan suami selepas 3 tahun berkahwin. Dan hanya tinggal 21.7% sahaja isteri yang masih tidur berbantalkan lengan suami selepas 10 tahun usia perkahwinan.

Tahukah kaum isteri, bahawa hormon bau phero yang di rembes dari ketiak lelaki/suami boleh mengaktifkan hormon wanita/isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki/suami datang dari celahan ketiak dimana kelenjar phero paling aktif.

Jadi para isteri semua, ketepikanlah bantal-bantal anda, tidurlah di atas lengan suami hingga ke pagi, hampirkan hidung di celahan ketiaknya, tidak di nafikan anda akan peroleh pengalaman yang cukup rilex dan tenang, ianya tanda bahawa bau phero suami anda sedang bertindak balas dengan kelenjar hormon anda. (pengalaman ini hanya perempuan sahaja yang tahu bertapa asyik dan rilexnya)…FAKTA….sirius….

Dan dari kajian itu juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai tahap 7 hingga 8 dalam tahap lena tidur.

Dan peringatan untuk lelaki/suami, jangalah shave ketiak anda togel, biarkan sedikit atau trim sikit aje bulu-bulu itu yang merupakan ejen penyebar bau phero yang di senangi wanita.Mungkin boleh dijadikan panduan untuk kite sume.. ^_^

 

4 ulasan :

lynn kamarul berkata...

suka bau ketiak suami, jujur x tau nape tp feel bahagia je bila dpt tdo kat lengan dia

Mrs Lurve berkata...

dh nak masuk 2 tahun kawen..tp memg betul, hanya akan lena bila tdo dibahu hubby, hubby akan fhm, kalo asyik gelisah je atas katil, dia akan tarik tdo di bahu dia..trus senyap je pastu...

atIEsAyAnGkAmU berkata...

heheh...mmg btul ade kebenarannyer ni...fakta yg boleh diterima...hee~

jia creatifelt berkata...

nak cube..tp kesian tngn hubby t..lenguh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...