Sabtu, 23 Jun 2012

Kumpul resepi biskut raya...

 

Haisshhhh, semenjak akhir-akhir ni rajin bebena kumpul resepi biskut raya... bukan ape, tengok kawan-kawan kat FB otai2 bab baking membaking ni dah start wat trial pack la tuk hari raya nanti, secara tak lansung atie pon dah tergerak same nak tengok resepi-resepi biskut ni...

Al-maklum la, bukan teror sangat bab baking membaking ni kan... setakat wat tuk makan sendiri tu lepas la... tapi kekadang teringin nak wat bisnes gak... (angan-angan mat jenin)... Raya tahun lepas atie ade ambik tempahan untuk biskut salju cinta... ala, biskut yang rasa susu tu... alaaa, xtau la nak terang cam ne rupenye... hehehe... dapat gak tambah duit raya kan..

tapi, kalo bak sekut2 ni memang agak penat jugak la tuk membuatnye... nk terap bagai laa kan... tapi, demi nk carik rezeki yang halal (ceewaahhh) kene usahakan jugak kan...

Ade 1 biskut yang atie sangat suke dan xpernah miss wat setiap tahun adelah biskut cornflake madu... weeeee... senang dan mudah, sedap plak di makan... yang ni xjual, wat tu makan n hidang kat umah sendiri je...

So, atie dah ambik resepi biskut semperit dan german cookies... atie xpenah wat lagi, so nak test dulu sebelum puasa ni... insyaAllah, jika di izinkan... 

Ade lagi x resepi biskut yang simple tapi sedap???... jom, kt share kat cni... ^_^


2 ulasan :

n.A.n.i berkata...

wahh..rasa mcam x sbar nk raye hehe..

me just typing berkata...

hehe.sis pun dh pegi kelas buat kuih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...