Rabu, 20 Jun 2012

Oh My English!

 

ooppsss, wednesday blues la hari ni... hehe... Hari pertama kerja dalam minggu ni... Errmmm, korang sume ape khabar?? Moga semua sihat walafiat hendaknye ye.. ^_^

Oh My English!... sejak 2 tahun keje kat cni, semakin hari my english semakin broken... tengok, cakap pon dah campur2... hehehe... ye la, lepas habis belajar, memang dah jarang sangat-sangat guna bahasa inggeris ni dalam kehidupan seharian atie...

Akhirnye, sekarang bila time nak interview atau ade test ke mula terasa cuak bila dengar 'bahasa inggeris'... huhuhu...

Jadi, dengan ini.... pada 20 Jun 2012, atie BERJANJI pada diri sendiri akan membaca sekurang-kurangnya 1 artikel / berita bahasa inggeris dalam sehari... mungkin salah 1 cara yang boleh digunakan untuk memperbaiki tahap penguasaan bahasa inggeris kan...

ade cara lain x??? sape2 yang ade care lain leh share kat cni... sharing is caring kan... ehhehe...


4 ulasan :

nadia farhana berkata...

maybe boleh baca surat khabar The Star... :)

Ardini Humaira berkata...

hehe... dni pun tengah pk cane nak tingkatkan penguasaan BI ni

Kitty berkata...

Memang bagus membaca artikel bahasa inggeris untuk meningkatkan penguasaan bahasa itu tapi kalau tak dipraktikkan tak boleh jugak. So nasihat Kitty ialah you kena praktikkan bahasa inggeris dalam perbualan seharian.

Cara Kitty sendiri ialah dengan berbual dalam bahasa inggeris dan menulis blog dalam bahasa inggeris. Kalau you tengok, semu blog Kitty adalah dalam bahasa inggeris. (sampaikan masa ni bahasa melayu pun kadang2 kena tengok kamus).

cik atie berkata...

terima kasih semua .. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...