Jumaat, 19 Oktober 2012

Kafein Oh Kafein

 

Selamat pagi jumaat semua.. korang sihat?? atie alhamdulillah, sihat walafiat... sejuk je cuaca pagi jumaat nih, dengan hujan renyai2... ^_^ i'm feel good...

berbalik pada tajuk entri... atie sebenarnya sangat suka minum kopi, nescafe / semua minuman yang ade kafein... pagi, petang dan malam kalo boleh mesti minum kopi / nescafe... kalo atie bancuh sendiri lagi la, mesti nak pekat kaw-kaw punye... baru sedap... hehe..

 so, atie berniat la nak kurangkan pengambilan kafein ni, sebab risau gak kalo asyik ambik kafein je kan.. minum tu boleh, cuma nak kurangkan...

tapi, baru seminggu mencuba dah rasa nak give up.. huhu.. rindu sangat dengan nescafe... kekeke.. sebelum bancuh air, kat tangan ambik horlick, tapi mata jeling2 je kat botol nescafe... uuwaaaa... last2 atie belasah jugak nescafe pekat tuh...

tak dinafikan dalam sesetengah artikel yang atie jumpa ade kebaikannya kafein ni.. tapi kalo dah tiap masa kafein, susah jugak kan??

kesimpulannya, nak tinggalkan terus memang tak boleh, so sekarang atie just boleh kurangkan.. kalo dulu tiap kali duk ambik nescafe / kopi.. sekarang kena selang selikan dengan horlick / susu... 


yummyylicious... mesti sedap nih, minum time cuaca sejuk macam ni...

btw, korang ade petau tak nak hilangkan ketagihan pada kafein nih?? hehe.. jom share.. ^_^

4 ulasan :

Kathy Tuah berkata...

samalah kita! sy pun hantu kopi & nescafe..mcm x lengkap je sehari kalau x minum koi/nescafe..cuma mcm awk ckp kene kurangkan..hehe..dulu sy minum time sarapan & pas mkn mlm..tp sekarng sy minum time pagi je..mlm ganti dgn milo or susu :)

MAY berkata...

ee..tak suke kopi n nescafe...kat umh tu buat air tu si suami je..yg suke kopi n nescafe...

Anisa Anuar berkata...

*high5* kita geng...sama tiap2 hari mesti minum nescafe...xsah kalau xminum

Mrs Lurve berkata...

xsuka sgt minum yg berkafein nie, mesti akan sakit kepala pas minum nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...