Rabu, 31 Julai 2013

Resepi: Puding roti

 

Menu berbuka puasa sabtu lepas. Baru terhegeh-hegeh nak share resepi.


Bahan-bahan:

8 keping roti (di carik-carikkan / di potong ikut suka)
500 ml susu segar
4 sd besar gula
2 sudu butter cair
1 sudu esen vanilla
1 sd tepung jagung
2 sudu kismis (atie letak lebih)

Masukkan semua ke dalam 1 bekas, perap dalam setengah jam. Kemudian bakar, 180 darjah celcius 30 minit / sehingga masak.


Sos kastard:

1 tin susu cair
2 sb tepung kastard
2 sb gula

Didihkan, masak sampai sedikit pekat.

nak letak dalam peti ais dulu pun boleh. Lagi sedap. Sejuk-sejuk je lalu kat tekak.

~~~ Selamat mencuba ~~~

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...