Selasa, 21 Januari 2014

Application yang berguna untuk kaum hawa

Assalamualaikum...




Hari ni atie nak kongsi beberapa application pada handphone terutama yang pakai android macam atie la kan.. Sebenarnya atie pun agak terlambat tahu tentang application ni. Tapi bila dah tau, tak salah kita mencuba kan?

Application ni khas untuk kaum hawa, di mana ia memudahkan kita untuk menanda / alert tentang perubahan pada diri kita selama sebulan tu. Senang cerita, memudahkan untuk kita tanda kitaran haid, dan senang untuk tahu bila waktu subur dan sebagainya (terutama untuk yang dah berkahwin dan merancang untuk mendapatkan baby)..

Keberkesanannya, atie pun tak pasti... Sebab tak kawin lagi kan. hihi.. Tapi bagi atie, tak salah kita rujuk dan mana tahu dapat membantu.

Atie dah install 2 jenis application, my calendar dan mydays (macam dalam pic kat atas tu). Dan bila dah masukkan tarikh permulaan haid yang lepas, result dia sama. Maksudnya tarikh subur tu sama untuk kedua-dua aplikasi tersebut. So, ada kemungkinan aplikasi tersebut boleh di guna pakai la kan.

Apa-apa pun, kita usaha.. selebihnya adalah kerja Allah..
posted from Bloggeroid

5 ulasan :

KhaiZa berkata...

erm... menarik.. TQ for sharing

Mira Adzlia berkata...

yup btol..app ni memudahkan...snang nk tgk ble nk peod..snang prepare..hihi

cik atie berkata...

kan.. kita gunakan sebaik mungkin app yang apa pada smatpon kite tuh.. baru la berbaloi.. hihi

azizah :) berkata...

jijah dulu pon guna application ni utk dapatkan baby :)

cik atie berkata...

Ye ke jijah? Hihi alhamdulillah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...