Rabu, 15 Januari 2014

Cara tulis moment tanpa gambar di wechat

Assalamualaikum

Hari ni atie nak bercerita tentang wechat.. hihi.. Kepada pengguna wechat, mesti dah tahu kan cara nak tulis status di wechat tanpa gambar. Atie la yang ketinggalan. Sebelum ni, apa yang atie tahu kita boleh post moment di wechat dengan gambar sahaja. Tapi, bila duk tengok moment-moment kawan-kawan di wechat boleh je post moment tanpa gambar.

Jadi, keinginan nak mencuba tu timbul la. Godek sana, godek sini, tak jumpa. Last-last tanya en Google... So, dapat la jawapannya. So, pada yang tak tahu lagi meh atie ajarkan.. ceh, padahal dia yang lambat tahu, berangan nak ajar orang kan... hihi..

ok, first sekali buka bahagian moment wechat korang. Nampak tak simbol kamera sebelah kanan atas? Mudah je.. Tekan agak lama sedikit pada butang kamera tu....




Dan, paparan seperti di bawah akan keluar. So, korang update la moment korang tanpa gambar tu. dah setel taip, klik send (Atas kanan). Done...

 
 


haaa, kan senang je... daaaa...


11 ulasan :

afzalsukasuki berkata...

saya ada wechat tapi tak berfungsi huhu.selalunya aktif kat whats app je :)

tak cukup tangan nak layankan semua :D

Ayu Zan berkata...

ayu jarang guna wechat. pelihara whatsapp je. ihihi

shazna toneexcel berkata...

plz add wechat id saya... shamtoneexcel

Ct Zaque berkata...

Haha..thanks..saya pun baru tau ni..

Ct Zaque berkata...

Haha..thanks..saya pun baru tau ni..

Tanpa Nama berkata...

Jum buat income part time

Tanpa Nama berkata...

Saya pun baru tau juga

Mimi Shamimi berkata...

Baru tau

Tanpa Nama berkata...

tq..bru tahu..huhu malunyer..

Tanpa Nama berkata...

Macam mana nak buat status pastu ada gamabar emoticon?

cIKGu FaiZ berkata...

Terima kasih atas perkongsian..sangat membantu :0

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...