Sabtu, 16 April 2011

:: 16 April 2011 dan Marble Chocolate Cheese ::

Assalamualikum semua...

Agak lama jugak Miss Atie xhupdate blog ni kan... xde la bz sebenarnye, just mood utk b'blogging tu ade terganggu ckit sejak 2 menjak ni... mesti de something happen kn??? hehe... xpe, abaikan je.... akhirnya blog usang Miss Atie ni hupdate jugak la hari ni, tu yang penting... ^_^ Skrg ni Miss Atie br je blk mengundi... Tarikh 16 April 2011 adelah tarikh untuk seluruh rakyat negeri Sarawak mengundi... Alhamdulillah, nampaknye td semua berjalan dengan lancar.... hehe... Nak tau Miss Atie undi sape??? Opppsss... ppsssttt.... Undi adelah rahsia... xleh share... hehehe... papepon, harap calon yang menang nanti akan dpat bawak pembaharuan dekat kawasan ni... Ape yang penting??? KERJASAMA!!!... hehehe.. ^_^

Balik je dari mengundi, sempat gak la Miss Atie wat kan sebijik kek... sj je wat, tuk isi ms lapang... hehhe... leh mkn2 kn... lepas tung tang tung tang kat dapur, akhirnya kek Marble cocholate cheese pun siap.... resepi pon sangat simple.. suka resepi simple2 cam ni... xbanyak kerenah nk wat dan yang penting sedaaaappp... jom layan pic dulu....


yummy... yummyy... memang xnyesal wat kek ni... kaya dengan cocholate n cheese... gabungan yang memang ideal... sedap hingga menjilat jari... xlupe, thanks kepada tuan punye resepi... lupe daa ambik dari dapur sape... huhuhu... soe ek...

Nak tepek resepi sekali:

Bahan A:
  • 180gm mentega
  • 170gm gula halus
  • 3 bj telur
  • 20gm serbuk koko
  • 120gm tepung halus
  • 1 camca teh baking powder
Bahan B:

  • 250gm cream cheese
  • 60gm gula halus
  • 1 camca teh esen vanilla
  • 1 bj telur
Cara-cara:

  • Panaskan oven pada suhu 160 darjah celsius. Lengserkan loyang dengan mentega dan tepung.
  • Putar mentega dan gula hingga putih.
  • Masukkan telur satu persatu dan terus putar hingga kembang.
  • Perlahankan speed, masukkan tepung sedikit demi sedikit, putar sehingga sebati.
  • Dalam mixing bowl lain, putar cream cheese, esen vanilla dan gula hingga sebati.
  • Masukkan telur dan putar lagi hingga sebati dan adunan berkrim.
  • Tuangkan separuh adunan coklat kedalam loyang dan ratakan.
  • Tuang pula semua adunan cheese di atas adunan coklat, ratakan.
  • Tuang baki adunan coklat dan ratakan.
  • Kemudian, bakar selam 40 -45 minit atau sehingga masak.
  • Sejukkan sebelum di potong....
Selamat mencubaaa...

Nota Kaki:
"Datang jak sarawak... ^_^"

Ddaa semua.... sampai jumpa lagi....

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...