Khamis, 12 Januari 2012

Durian VS Manggis




Alhamdulillah, berkesempatan lagi menghirup udara segar pagi ni... semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik hendaknye kan... amin...




Durian VS Manggis... ade cerita kelakar dalam famili atie dan ade kaitan ngan durian dan manggis.. biase la, musim buah kan sekarang.. so, semua pakat beli buah je bile balik kampung... antara buah yang ade tu mesti la durian dan manggis kan..


nak di jadikan cerita, kakak atie balik kampung dan ade la beli durian dan manggis nih.. so, adik beradik yang lain dah pakat2 makan manggis secara berjemaah... atie tak makan la, sebab memang tak suke sangat makan manggis...


dalam duk bising-bising makan manggis tu, ayah pulak dengan gagahnye belah pulak buah durian... hahaha... korang penah dengar tak, atie tak sure la betul atau mitos semata-mata:


kalau makan manggis, jangan makan durian dulu --- sebab, kalau makan 2 2, nanti boleh memabukkan...



haha.. betul ke tu?? so, adik beradik yang lain cakap la.. yang ayah memang sengaja belah durian tu time diorang makan manggis, so nanti ayah boleh la habiskan durian tu sorang2... hahahaha... kecoh 1 rumah disebabkan durian ngan manggis... hehehe...


tapi, dah tak tahan sangat.. diorang pon men belasah je makan durian lepas makan manggis... xjadi pape pon... ok je... so, betul ke kalo makan manggis n durian serentak boleh memabukkan?? masih tertanye2.. hehehe


konon-konon nye sebab :


durian tu king, dan manggis tu queen... sebab tu kalo makan serentak boleh memabukkan.. sebab diorang xboleh berjumpa.. hahahhaha... mitos je nih... kekeke...



p/s: sape penah makan durian n manggis dan betul2 mabuk???


3 ulasan :

ROHAIDAH HARON berkata...

dua2 pun sodap !...singgah sini :)

PeRmAtA bIrU berkata...

saya selalu makan 2 2.. and x pernah mabuk pon... huhuhu... sedapnya...:)

Tanpa Nama berkata...

Pernah! Pergi kebun sepupu makan durian lepas tu belasah manggis banyak gila. Pakcik cakap kiteorg dua sepupu tu melalut merepek je sepanjang kat kebun. Tapi tak sedar pun tengah mabuk. Hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...