Ahad, 15 Januari 2012

Layak ke kita bercinta???






Tajuk entri kemain lagi kan... Layak ke kita bercinta???


korang rase umur berapa layak untuk bercinta??


a. 7 tahun - 12 tahun
b. 12 tahun - 19 tahun
c. 19 tahun - 29 tahun
d. 29 tahun dan ke atas


siap ade pilihan jawapan kan... pilih cepat, yang mane pilihan korang... tapi, biase kite dengar kalo cinta time sekolah (12 tahun - 19 tahun) tu adelah cinta monyet... tapi ade gak cinta monyet yang kekal sampai akhir hayat... jangan tak percaye ok... hehehe...


ade pulak yang bagi pendapat... bercinta bila dah ada kerjaya... maksudnya, kerjaya diutamakan.. kalo umur dah 30 tahun baru ade kerjaya cam mane?? nak kena tunggu jugak ke?? (kalo ade keje tapi bukan keje tetap lagi, kontrak je.. layak ke bercinta nih??) hahahaa...


secara peribadinya, bagi atie sendiri... tak kisah la cinta tu wujud dari umur berape... selagi ia tak mendatangkan mudarat dan keburukan kepada kite, its ok... sebab, kadang-kadang ade positifnye bercinta ni..

Contohnye:


  • yang malas belajar akan jadi rajin.. almaklum, nak tunjuk diorang pandai depan gf diorang...


  • yang biasenye comot dan pengotor akan jadi pembersih... biase la kan, dah ade couple.. kena la cantik-cantik, wangi-wangi... hehehe


  • lelaki yang merokok akan berhanti merokok, demi awekss diee...


  • dan banyak lagi... hehehe... contoh je ok...


itu pendapat atie, masing-masing ade pendapat... korang plak cam mane??


1 ulasan :

Nana Leina berkata...

entah la.. dah tak ada feel nak bercinta..hehehe..semua terserah pada Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...