Jumaat, 10 Januari 2014

Sphagetti mudah dan sedap

Assalamualaikum...




Sape suka makan sphagetti angkat tangan! hehe... Atie suka gak makan sphagetti ni.. malangnya kat rumah tu orang lain xberapa nak gemar sangat. So, kalo masak pon atie sorang je la yang habiskan... Patut la makin gemuk... kikiki...

Sphagetti versi atie ni mudah je... Atie guna sos prego dalam tin 'Prego Mushroom'... Tumiskan bawang sampai naik bau, Atie tambahkan daging kisar, masak sampai daging tu bertukar warna. Masukkan pulak sos prego. Oleh kerana, Atie xsuka masam sangat so atie tambahkan air untuk kurangkan rasa masam sos prego tu... so, kena didihkan lama sikit la kan, sebab nak kurangkan kuah yang dah di tambah ngan air tadi. bila rasa dah ok kat anak tekak, masukkan cendawan... gaul-gaul sebati... Atie memang penggemar cendawan. so, walaupun dah guna prego mushroom, amsih lagi tambah cendawan butang, dalam 5 ke 6 butang cam tu. Rasa buat kali terakhir, kalo ok dah boleh tutup api dan boleh di makan bersama sphagetti yang dah dicelurkan...

korang mesti ada resepi sphagetti yang lagi best kan. Atie ni jenis suka yang simple je dan resepi western pasti akan di melayukan sedikit.. huhuhu... daaa....

posted from Bloggeroid

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...