Selasa, 6 Mei 2014

Tom yam semalam

Assalamualaikum...




Tom yam semalam yang sangat simple. Atie gunakan perencah tom yam maggi, tapi still tumis macam biasa dan tambahkan limau dan daun limau purut. Rasa tu ada, tapi tak "se'kick" tom yam kat salah sebuah kedai makan kat puncak alam. huhuhu... 

Tengok pada warna tomyam yang atie buat pun macam tak naik je... huhuhu.. kalo kat kedai tu, dengan warna, rasa, semua memang power... huhuhu... Apa boleh buat, atie kat Sarawak kan sekarang, bila la agaknya dapat makan kat kedai tu lagi.. hihihi... At least, tom yam atie buat ni masih ada rasa la, sedap jugak (eh, terangkat bakul plak)... huhuhu..

Cumanya sekarang, atie masih tercari-cari resepi tomyam yang betul-betul kaw punya.. ^_^.. Sape ade? Jom share... ^_*

8 ulasan :

MAY berkata...

kene google tuh.sbb sy pun klu bt tomyam tak kick sgt..tp tomyam putih witout perencah pun not bad..kawan sy ada ajar bt..gune limau,daun limau tu byk bg effect masam.

ecah khalili berkata...

kalau buat tomyam xsedap pakai perencah/kiub..kalau cuma nak ambik bau tomyam tu ok la..sedap buat perencah sendiri jugak..cr kat google bnyak resepi..tp kalau buat tomyam putih pon sedappp..tomyam putih xde perencah.. =)

aTieYusof Family berkata...

wahh... terliur tgk tom yam.. Kak mmg suka tomyam..peberet ni sis..:)

aTieYusof Family berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Anak akak Nabil.. tomyam tiap2 hari pun tak apa Atie memang kesukaannya.. Nasib baik mudah nak masakan :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Anak akak Nabil.. tomyam tiap2 hari pun tak apa Atie memang kesukaannya.. Nasib baik mudah nak masakan :)

cik atie berkata...

wahhhh.. tom yam memang kegemaran kebanyakan orang kan.. nanti nak try tom yam putih pulak la.. pernah makan sekali je rasanya tom yam putih.. :)

azizah :) berkata...

Lama xmakan tmyam.la.. terliurnyaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...