Khamis, 10 September 2015

Hanaa genap 6 bulan


8 hari bulan lepas Hanaa genap bulan. Bermula lah masa untuk bagi hanaa solid food. Atie mulakan dengan puri kentang. Alhamdulillah, dia makan. Tapi pada malamnya, Hanaa tidur tak nyenyak. Kerap bangun dan agak merengek. Atie rasa maybe kembung / perut tak selesa.

So, hari kedua atie stop bagi hanaa kentang dan bagi hanaa puri lobak merah pulak. Macam sebelumnya, hanaa tak menolak. Makan sampai baju atie pon kena dia punya puri tu.. huhuhu... Alhamdulillah, malam pun tak merengek. 

Lepas tu atie ade bagi jugak puri sweet potato... Ni lagi die suka. Sampai terbalik mangkuk dia kerjakan... huhuhu... Baki sweet potato tu mama ngan papa yang ngap.. hahaha... sedap tu, manis sangat...  

Kentang, lobak dan sweet potato semua ni atie rebus dahulu, kemudian blenderkan dengan sedikit air dan tapis...

Ya Allah, rasa bahagianya tengok Hanaa makan dengan penuh selera... Moga hanaa membesar menjadi anak yang solehah sayang.

Tapi, gambar semua tak sempat nak ambik... Hanaa kalo time dia nak makan, tak boleh lambat sikit... nanti dia bising... So, malas nak bagi dia bising bagi je la cepat2... huhuhu...

Mula-mula ni semua menu simple je... Bila dah 7 bulan nanti baru ingat nak bagi bubur + sayur + ikan / ayam macam tu... Harap-harapa la hanaa suka... bole mama masakkan tiap hari... entah2 mama ngan papa pun join makan bubur sekali plak nanti...


2 ulasan :

Hajar Shikin berkata...

Moga Hanaa membesar dengan sihat

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...